7 momente din istoria tăierii porcului în România
Romanii erau mari fani ai tăierii porcului. Un gladiator bine antrenat se putea lupta în arenă şi cu câte zece porci;
Dacii se bucurau când tăiau porcul, pentru că sufletul acestuia se ducea la Zamolxe şi lor le rămâneau slănina, carnea şi şoriciul;
Sabia lui Ştefan cel Mare expusă la Istanbul e o copie, pentru că originalul încă avea pe el sânge de porc;
Petrache Poenaru a inventat stiloul din greşeală, în timp ce încerca să conceapă o unealtă mai bună pentru tăiat porcul;
Alexandru Ioan Cuza a avut ideea cu unirea după o tăiere de porc. Viitorul domnitor a observat că dacă dezbini capul de corp, animalul nu mai funcţionează aşa bine;
Aurel Vlaicu s-a prăbuşit lângă Câmpina în timp ce încerca să taie un porc zburător;
Din 2012, Adrian Păunescu are o statuie în Parcul Icoanei din Bucureşti.