Inapoi la articol

7 soiuri românești de vin de care n-ai auzit

  • Shipraz. Gloria viticulturii oltenești, Shipraz are un gust puternic, înțepător, care amintește de ceapă verde și leurdă;
  • Băbească Regală. Un soi hibrid între Fetească Regală și Băbească, e primul roze din lume care plânge că-l trage curentul;
  • Fetească Botoxată. Un soi de strugure cu o proeminență ca și cum și-ar fi injectat botox în pieliță;
  • Crâmpoșie subacvatică, din care se scoate vinul pentru scafandri, care se maturează pe fundul mării și poate fi băut până 200 m adâncime;
  • Tămâioasă cu barbă. Un soi de struguri ortodox, care se cultivă exclusiv în mânăstiri și din care se face un vin care cântă imnuri bizantine în pahar și se trage doar în sticle negre;
  • Corect Politic de Drăgășani. Numit inițial Negru de Drăgășani, vinul a fost redenumit în urma unei sesizări la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării;
  • Suplă de Cotnari. Inițial numită Obeză de Cotnari, apoi Grasă de Cotnari, și în urma unei diete drastice soiul a slăbit enorm și denumirea a fost schimbată.