Inapoi la articol

7 diferențe între salata de vinete arăbească și cea românească

La ei se numește Baba Ganoush și sună mișto, în timp ce la noi sună a amenințare cu bătaia;

Vinetele se coc în flacără sau pe cuptor, dar la rețeta românească se pot coace și pe corpul în flăcări al dușmanului care a încercat să fure din trupul țării;

Baba Ganoush e făcută cu ingrediente care-i dau o aromă aparte în timp ce varianta românească e cu ce găsești prin casă în afară de ulei. Dacă nu găsești nimic, mai pui o lingură de ulei;

Baba Ganoush e mai de antreu, așa, o mănânci ca aperitiv, în timp ce salata de vinete românească o întinzi pe o felie groasă de pâine și-o mănânci de foame;

În varianta românească se bagă multă ceapă, și câteodată și usturoi, să detectezi săracii care mănâncă pâine cu legume de la distanță;

Arabii fac în continuare Baba Ganoush în timp ce majoritatea românilor au înebunit și fac „icre de vinete”;

Baba Ganoush se servește de obicei la restaurantele tradiționale, în timp ce salata de vinete se servește când te vezi cu un cumnat și trebuie să bagi ceva temelie să nu te roadă pălinca la maț;