Inapoi la articol

7 lucruri despre colivă, desertul preferat al românilor

  • Coliva se face de obicei din arpacaş. Nu folosi arpacaş din ăla otrăvit, pentru şoareci, decât dacă vrei să faci şi mai multă colivă zilele viitoare;
  • În caz de apocalipsă nucleară, niciun român nu vrea să fie singurul supravieţuitor, pentru că ar trebui să facă colivă pentru 8 miliarde de morţi;
  • Deşi coliva se serveşte tradiţional în pahare de plastic, în mod ciudat nu există dozatoare de colivă în clădirile de birouri;
  • Singurul român căruia nu-i plăcea coliva a fost demascat ca agent străin şi expulzat în 1994;
  • În funcţie de relaţia pe care o aveai cu decedatul, poţi cere colivă cu lumânări sau cu artificii;
  • Aşa-numita bucătărie fusion şi-a atins apogeul în momentul în care cineva a inventat coliva de boeuf;
  • O regulă importantă e ca bomboana de pe colivă să nu fie niciodată mai tare decât un dinte mediu de babă.