Inapoi la articol

7 lucruri mai puţin ştiute despre brânza românească

  • Brânza de burduf se face prin frământarea caşului. De obicei îl frământă ciobanii, dar uneori îl frământă grija zilei de mâine sau stresul de la muncă;
  • Brânza în coajă de brad e făcută mai ales primăvara, fiindcă atunci se găsesc brazi de Crăciun aruncaţi de la balcon;
Raw Organic White Feta Cheese for Crumbling
  • Florile preferate ale multor români sunt brânzuşele, un fel de brânduşe care miros puternic a brânză;
  • Roţile de caşcaval erau folosite, în vechime, la căruţă. Nu rareori se întâmpla să faci pană din cauza şoarecilor de pe drum;
  • „Brânza de vaci” se cheamă aşa chiar şi când producătorul are o singură vacă. Sigur mai fură lapte de la vecini;
  • Nimic nu e 100% românesc! Elveţianul Wilhelm Tell a inventat telemeaua, în timp ce caşul şi caşcavalul sunt creaţia americanului Johnny Cash, de pe vremea când cânta la caval;
  • În urma producerii brânzei rămâne mult zer, care trebuie aruncat imediat pentru că face zerglingi;