Inapoi la articol
7 lucruri inedite despre șnițele
- Evident că există un șnițel vegan, care e o foaie de varză trasă prin pesmet;
- Șnițelul este, de regulă, făcut din carne de vită, dar adevărații gurmanzi îl fac dintr-o felie de carne de porc groasă de două degete, peste care nu pun nimic în afară sare și piper;
- Este o mâncare foarte ecologică, ce nu se mănâncă poate fi folosit la piciorul mesei, s-o țină dreaptă;
- Unul din cele mai scumpe șnițele din lume este făcut cu praf de diamante în loc de pesmet, în timp ce la unul din cele mai ieftine este folosit rumeguș;
- România e plină de experți în bucătărie care pot face tot felul de mâncăruri exotice, dar nimeni nu se aruncă să facă șnițele la concurs, că mai toată lumea știe cum ar trebui să fie unul bun și poți detecta ușor impostorii;
- O variantă low-cost de șnițel este aia în care folosești pâine în loc de carne;
- Cele mai bune șnițele se fac în Vaslui, că ăia știu să bată carnea ca să o frăgezească.
19.06.2021