Inapoi la articol

7 lucruri interesante despre mâncarea naţională a românilor, pufuleţii

  • Există pufuleţi calitatea a doua, care se fac din cocenii de porumb;
  • Se spune că pe vremea lui Vlad Ţepeş puteai lăsa punga de pufuleţi oriunde, că nu ţi-o fura nimeni;
  • Dacă ţi-e foame în Bucureşti, eşti norocos! 70% dintre blocuri sunt izolate termic cu pufuleţi;
  • Mâncarea preferată a corporatiştilor e covripuful, un pufulete în aluat de covrig;
  • Dacopații susțin că pufuleții s-au făcut prima dată în tunelurile dacice, unde dacii creșteau porumb cu mult înaintea tuturor;
  • Pufuleţii de Baia Mare erau cei mai celebri în comunism. Dacă îi pasai bine, ieşea muştar de Tecuci;
  • Praful de pufuleţi e numit şi “cocaina săracului”. Poate fi tras pe nas sau inhalat direct din pungă.