Inapoi la articol
7 lucruri interesante despre mâncarea naţională a românilor, pufuleţii
- Există pufuleţi calitatea a doua, care se fac din cocenii de porumb;
- Se spune că pe vremea lui Vlad Ţepeş puteai lăsa punga de pufuleţi oriunde, că nu ţi-o fura nimeni;
- Dacă ţi-e foame în Bucureşti, eşti norocos! 70% dintre blocuri sunt izolate termic cu pufuleţi;
- Mâncarea preferată a corporatiştilor e covripuful, un pufulete în aluat de covrig;
- Dacopații susțin că pufuleții s-au făcut prima dată în tunelurile dacice, unde dacii creșteau porumb cu mult înaintea tuturor;
- Pufuleţii de Baia Mare erau cei mai celebri în comunism. Dacă îi pasai bine, ieşea muştar de Tecuci;
- Praful de pufuleţi e numit şi “cocaina săracului”. Poate fi tras pe nas sau inhalat direct din pungă.
11.12.2020