Inapoi la articol

7 tipuri de zacuscă din întreaga lume

  • Francezii reciclează adesea borcanele de muştar de Dijon, păstrând în ele celebra zacuscă de Perpignan;
  • Japonezii mănâncă zakusaka, o pastă delicioasă din vinete, ardei kapia, wasabi şi delfin crud;
  • În Australia există 174 de specii de zacuscă otrăvitoare, că doar e Australia;
  • Vietnamezii nu mănâncă zacuscă, că li se pare scârboasă;
  • În Italia, la orice gelaterie care se respectă poţi cere şi o bilă de zacuscă la cornet;
  • În India se face naga zakuskia, o zacuscă atât de picantă încât n-ai voie să umbli cu foc deschis în cămara unde o ţii;
  • Nemţii prepară îndrăgitul Zakuskenwurst, un cârnat din pâine şi zacuscă pe care îl savurează în noiembrie, la Zakuskenfest.