Inapoi la articol
7 sfaturi utile pentru gătirea orezului
- Orezul trebuie fiert în apă, dacă o faci în smoală sau benzină își pierde vitaminele și gustul;
- Supraveghează oala în care fierbi, dacă începe să iasă fum din el înseamnă că l-ai fiert prea mult;
- Dacă bobul de orez este foarte mare înseamnă că e fasole și trebuie să-l fierbi altfel;
- Orezul brun trebuie spălat cu detergent până revine la culoarea originală, alb, dup-aia pus la gătit;
- În multe țări asiatice se mănâncă orez prăjit, dar tu nu trebuie să fii chiar de prost, să irosești uleiul pentru cartofi pe așa ceva;
- Dacă ești foarte sărac poți să mănânci orez cu pâine, dar nu-ți fă din asta un obicei;
- În cazul în care orezul s-a răcit, trebuie să-l mai fierbi odată ca să fie bun de mâncat.
25.01.2022