Inapoi la articol

7 sfaturi pentru românii care fac vin

  • Dacă-l faci pentru tine, foloseşte doar struguri. Dacă vrei să-l vinzi, poţi să mai completezi cu nişte Frutti Fresh;
  • Înainte să te apuci de făcut vinul, ceartă-te cu toţi prietenii ca să nu fii nevoit să-l împarţi;
  • Vinul are nevoie de răcoare. Dacă n-ai o cramă sau un beci, mută-te la bloc şi nu mai ai emoţii că se face cald în casă;
  • În lipsa strugurilor, poţi să faci nişte ciorchini din corcoduşe legate cu sfoară;
  • Cel mai bun vin e ăla care vine pe furtunul cu care ai înțepat butoiul vecinului;
  • Pentru vin ai nevoie de PET-uri. Poţi să le pescuieşti din râu sau, mai plăcut, să cumperi toată berea la PET de la buticul din sat şi s-o bei;
  • Mare atenţie la gazele de fermentaţie! Când ajungi în cramă, aprinde-ţi o băşină. Dacă nu arde, înseamnă că nu e oxigen.