Inapoi la articol

7 preparate din porc de care sigur nu ai auzit

Osânză pane. O bucată consistentă de osânză, dată prin făină, ou și pesmet, apoi prăjită bine în untură încinsă. E deliciul ce nu lipsește de pe nicio masă din Bihor;

Caltaboș ca la Mizil. Semănă cu un caltboș normal, doar că mațul e umplut cu aer, că la Mizil nu-și permite nimeni carne;

Dulceață de copite. În Banat, unde trăiesc cei mai zgârciți români, copitele nu se aruncă, ci se fierb cu mirodenii și zahăr și se servesc ca dulceață, pe pâine cu unt;

Sufleu de urechi de porc. Familia regală a Românieii nu bagă urechile în alte preparate, ci le servesc sub forma unui sufleu, cu urechile ieșind din el, ceea ce le amintește de regretatul Rege Mihai I;

Cozi de porc împletite. Preparat îndrăgit de tătari, pentru că le amintește de steagurile lor cu cozi de cal;

Cap de porc cu topor înfipt în el. Este punctul culminant al mesei de Crăciun pentru cei mai pretențioși vasluieni;

Limfete. Este ruda misterioasă a sângeretelui, dar făcut numai din limfă de porc. Rețeta e un secret bine păzit de Kaufland;