Inapoi la articol

7 paşi simpli ca să faci un vin de excepţie

  • Toată lumea calcă strugurii în picioare, dar numai cunoscătorii îi şi culeg cu picioarele;
  • Dacă preferi să cumperi struguri, evită-i pe ăia scumpi, de firmă. Chinezii au soiuri la fel de bune, dar mai ieftine: Merlob, Sauvignol Branc, Muscacat Otornel sau Ferească Relală;
  • Pentru vin spumant, la fiecare 5 kg de must pune un litru de cola şi două bomboane Mentos;
  • Înainte să închizi butoiul, aruncă în el jumătate din sandvişul tău cu parizer. Pâinea asigură drojdiile necesare, iar parizerul serveşte drept conservant;
  • Dacă vrei să faci vin roşu, acum e momentul să arunci în butoi şi o sfeclă;
  • Gustă în fiecare zi câte un păhărel. Când te trezeşti în şanţ, în pielea goală şi nu mai ştii cum te cheamă, înseamnă că vinul e gata;
  • Toarnă vinul în sticle şi etichetează-le. Dacă preferi vinul vechi, scrie pe etichetă „1973“ sau „1988“. Dacă îţi place mai tânăr, scrie anul curent.