Inapoi la articol
7 lucruri pe care trebuie să le faci ca să arăţi că te pricepi la vin
- Înainte să deschizi sticla, uită-te cu atenţie la ea. Dacă scrie „Insecticid profesional Bayer Max Force“, trimite-o înapoi şi încruntă-te la chelner;
- Lasă vinul să respire înainte să-l guşti. Dacă vezi că nu se descurcă singur, fă-i respiraţie gură la gură;
- Du paharul la nas. Nu doar mirosul contează. Somelierii adevăraţi îşi lasă în nas un fir de păr luuung, să pipăie suprafaţa vinului, precum somnul sau crapul;
- Gustă un strop de vin şi dă ochii peste cap până reuşeşti să-ţi vezi creierul;
- Când ai reuşit să-ţi vezi creierul, caută pe scoarţa lui toate adjectivele alea pe care le foloseai în compunerile din clasa a cincea: agreabil, efervescent, îmbietor. Alege trei adjective la întâmplare şi mormăie-le;
- Scuipă vinul înapoi în pahar. Ca să fii sigur că nu mai ai nicio particulă de vin în tine, râgâie şi băşeşte-te;
- Ceartă-te cu chelnerul că ţi-a pus pe notă sticla de vin de 30 de lei când tu de fapt nu ai băut-o, doar ai degustat-o.
19.02.2022