7 lucruri fascinante despre fructele de mare
Când nu aveau orz, scoțienii făceau un whisky din scoici – celebrul scoich whisky;
Castravetele de mare e foarte îndrăgit de femei, ca şi rudele sale, castravetele de tare și castravetele de gros;
Ion Ţiriac e singurul român care în loc de gândaci de bucătărie are homari de bucătărie;
Inspirat de caracatiţele pe care le-a văzut întinse pe sârmă la uscat în Grecia, un român s-a dus acasă şi şi-a mâncat maioul şi chiloţii;
Dovada clară că crustaceele sunt tot un fel de insecte e că poţi să faci acelaşi banc tâmpit şi cu „lăcustă”, şi cu „langustă”;
Mucul, celebrul fruct de mare din nas, e numit adesea „stridia săracului” pentru că are exact aceeaşi textură şi un gust asemănător, uşor sărat.
Creveţii se numesc astfel după localitatea Crevedia din Dâmboviţa, de unde au emigrat în anii 90.