Inapoi la articol

7 lucruri care trebuie să le știi despre ciorbă

  • Ciorba este, de fapt, un fel de tocană în care s-a mai băgat un ulcior de apă, să pară mai multă;
  • Ciorba fără carne este supă, iar supa este pentru când ești bolnav, vegetarian sau ambele;
  • Ideea că ciorba a venit de la turci implică faptul că înaintea turcilor românii mâncau legume și carne fiartă separat, apoi completau totul cu o cană de apă fierbinte;
  • Ciorbă ca la mama acasă nu înseamnă că e neapărat bună, ci că e gratis și nu trebuie s-o faci tu;
  • Oamenii care fac bodybuilding bagă shake-uri de proteine pentru că li s-a scurs sângele din creier și nu știu că o ciorbă are același efect și, în plus, e și mai bună la gust;
  • În România sunt 13.750 de localități, ceea ce înseamnă că avem cel puțin 50.000 de rețete de ciorbă tradițională „cum numai la noi se face“;
  • Aproape în fiecare restaurant se poate găsi „ciorbă țărănească“, dar nicăieri o „ciorbă orășenească“. Asta pentru că șaorma nu se mănâncă cu apă caldă.