Inapoi la articol

7 idei pentru o omletă delicioasă

  • Cei mai renumiți chefi din lume, de la Anthony Bourdain la Scărlătescu, recomandă să spargi ouăle înainte de a le bate și pune în tigaie;
  • Omleta se face la foc iute, că doar te grăbești și n-ai timp să faci o mâncare ca lumea;
  • Poți să pui orice fel de ingrediente dacă vrei să-i dai un gust bun – roșii, ceapă, șuncă – dar cel mai bine e să pui patru mici gata făcuți, doar să-i încălzești un pic;
  • Există și rețete de omletă poșată, pentru oamenii care vor să mănânce ceva galben fără nici un fel de gust;
  • O rețetă de omletă redusă în calorii și colesterol este aceasta: bați un gălbenuș cu 5 albușuri de ou, cureți o ceapă verde, rumenești bine ouăle în tigaie, arunci totul la gunoi și mănânci ceapa. Fără pâine;
  • Dacă omleta îți iese roșie la culoare trebuie să schimbi tigaia, că a ruginit;
  • Pentru cei ce vor să muncească mai mult la o omletă există ouăle de prepeliță, unde trebuie să spargi de cinci ori mai multe ouă pentru același rezultat.