Inapoi la articol

7 feluri de cârnați tradiționali românești

  • Cârnații vasluieni: sunt lăsați la uscat mai mult, cât să devină suficient de tari încât să poți lovi în cap un vecin dacă nu ai un par la îndemână;
  • Cârnații dobrogeni: făcuți după o rețetă tradițională, acești cârnați se fac din pește și, mare atenție, pot să conțină și oase;
  • Cârnații maramureșeni: realizați cu multă migală de un meșter popular, trași de trei ori prin afumătoare, cârnații sunt apoi sculptați cu motive tradiționale;
  • Cârnații de Rucăr: se face pastă normală de cârnați, puțin iute, iar în loc de maț se folosește coajă de brad;
  • Cârnații sibieni: singurii cârnați din brânză de la sibieni, se găsesc doar pe tarabe în București;
  • Cârnații bănățeni: de fapt sunt o rețetă de cârnat sârbesc cu un pic de cârnat ardelenesc și cârnat oltenesc în el;
  • Cârnatul de București: e făcut de mă-sa și tac-su și e genul care lasă mașina două ore pe avarii, cu scuza „Doar cinci minute, șefu”.