Inapoi la articol

7 detalii interesante din istoria bucătăriei româneşti

  • Înainte ca porumbul să fie adus din America, mămăliga consta într-o farfurie goală;
  • Fugărit de romani, care încercau să-l civilizeze, Decebal a preferat să se sinucidă decât să-şi dea căciula jos când stă la masă;
  • Ostrogoţii au adus pe aceste meleaguri ostropelul, iar vizigoţii doar o sticlă de vizchi;
  • Legenda spune că primul ungur care a venit în Transilvania s-a dus să facă o baie în râu, şi când s-a întors şi-a găsit kürtoşul muşcat;
  • Chiar şi scobitoarea cu care se curăţa Ţepeş între dinţi avea un turc mic înfipt în ea;
  • În plină bătălie puteai s-o auzi uneori pe mama lui Ştefan cel Mare chemându-l la masă;
  • În epoca fanariotă, totul era însiropat, de la baclavale şi cataif până la casele şi hainele oamenilor. De aceea, experţii cred că ciuma lui Caragea a fost adusă de muşte.