Inapoi la articol
Cum le explici copiilor 7 lucruri vechi pe care le ai în casă
- Walkman. Un fel de iPod cu un card SD cu bandă, numit casetă. Ca să nu consumi bateriile la walkman, derulai caseta (cardul SD) cu creionul. Nu aveai repeat, dar puteai să înregistrezi o melodie de mai multe ori. Ca să auzi toată caseta trebuia să o întorci pe fața cealaltă, ca și cum ai băga USB-ul invers.
- Bibelouri. Un fel de recompense sau medalii primite de fiecare dată când supravieţuiai unor sărbători cu neamurile.
- Combină. Un fel de boxă portabilă imensă, în care băgai CD-uri (obiectele alea discoidale pe care le atârnă tac-tu la oglinda retrovizoare). Efectele le obţineai manual, din butoane. Noise reduction se făcea prin bătut în țeavă când o dădea vecinul prea tare.
- Telefon cu disc. Ca să suni pe cineva trebuia să rotești discul ca să formezi cele 5 cifre ale numărului de telefon. Şi să fii membru de partid. Uneori intrai peste convorbirea unor necunoscuţi.
- Televizor cu tub. Era ca şi cum ai avea 10 televizoare lipite unul în spatele celuilalt. Un trenuleţ de televizoare. Atunci când acest trenuleţ se strica, ori aruncai toată instalaţia de la balcon, ori chemai un domn în maiou să schimbe nişte piese şi să îţi bea ţuica.
- Piticot. Un fel de Heroes of Might and Magic 6, atunci când se blochează.
- Ceas de perete. Strămoş al desktopului de Windows, peretele de apartament nu serveşte doar ca suport pentru 7000 de icoane peste un tapet cu palmieri, ci ştia să afişeze şi ora.
11.08.2020