Inapoi la articol

7 tipuri de sarmale de pe mapamond

  • Japonezii le spun sarmalelor „sushi fiert“ şi le consideră scârboase, pentru că n-au pic de carne crudă;
  • Americanii nu vor să audă de foile de viţă sau de varză, ei fac direct sarmale în foi de burger;
  • Coreea de Nord încearcă de ani de zile să facă sarmale, dar fiecare test eşuează: ba se deşiră varza, ba explodează oala;
  • În Italia se mănâncă celebrele sarmale quattro frunzi: foi de viţă, foi de varză, foi de ştevie şi o frunză mică de busuioc în vârf;
  • În China sunt fabrici imense unde oamenii rulează milioane de sarmale zilnic pentru marile lanţuri mondiale de sarmale;
  • Ungurii spun că ei au inventat sarmalele, pentru că în esenţă kürtőşul e o sarma uriaşă din aluat, umplută cu aer;
  • Nigerienii au nişte sarmale deosebit de lungi, dar care pentru ei sunt perfect normale;
  • În Australia, pentru că e în emisfera sudică, sarmalele se rulează invers.