Inapoi la articol

7 sfaturi utile pentru gătirea orezului

  • Orezul trebuie fiert în apă, dacă o faci în smoală sau benzină își pierde vitaminele și gustul;
  • Supraveghează oala în care fierbi, dacă începe să iasă fum din el înseamnă că l-ai fiert prea mult;
  • Dacă bobul de orez este foarte mare înseamnă că e fasole și trebuie să-l fierbi altfel;
  • Orezul brun trebuie spălat cu detergent până revine la culoarea originală, alb, dup-aia pus la gătit;
  • În multe țări asiatice se mănâncă orez prăjit, dar tu nu trebuie să fii chiar de prost, să irosești uleiul pentru cartofi pe așa ceva;
  • Dacă ești foarte sărac poți să mănânci orez cu pâine, dar nu-ți fă din asta un obicei;
  • În cazul în care orezul s-a răcit, trebuie să-l mai fierbi odată ca să fie bun de mâncat.