Inapoi la articol

7 sfaturi culinare cu și despre cartofi

  • Dacă fierbi cartofii 8 ore obții direct piure și poți să păstrezi și coaja care e foarte hrănitoare;
  • Cu cât pui mai mulți cartofi în amestecul de carne tocată, cu atât obții mai multe piftele;
  • Orice rețetă de paste devine mai hrănitoare și mai sănătoasă dacă în loc de paste pui cartofi;
  • Dacă ți-e lene să cojești cartofii sau să-i gătești calumea poți oricând să-i tai în bătaie de joc și să-i pui în tavă să pretinzi că sunt „cartofi wedges”;
  • Cartofii pot fi mâncați și cruzi, ca morcovii, trebuie doar să te obișnuiești cu gustul;
  • În toate orașele din România se pun zambile și panseluțe, dar dacă am înlocui toate astea cu cartofi am fi o țară de două ori mai sătulă;
  • Zilnic în zona Dristor din Capitală se consumă 174 de tone de cartofi, la șaormăriile, KFC-ul și McDonald’s-ul de acolo;
  • Pâinea cu cartofi conține mai puține cereale, deci este mai bună, dar o poți înlocui cu cartofi, care conțin 0% cereale.