Inapoi la articol

7 secrete din toată ţara pentru o zacuscă perfectă

  • La Cernavodă, vinetele şi ardeii nu se coc pe grătar sau pe plită, ci pe reactor. Aşa nu mai ai nevoie de bec în cămară;
  • În Deltă, lipovenii fac zacusca neapărat cu peşte. Dar dacă n-ai peşte? Dacă n-ai peşte eşti pe cont propriu, domnişoară;
  • În Bihor, ingredientul secret al unui borcan de zacuscă perfect e pălincă. Tot ce trebuie să faci e să goleşti borcanul şi să-l umpli cu pălincă;
  • Dacă în alte regiuni se foloseşte aspirină pisată pe post de conservant, la Mamaia se foloseşte direct cocaină. O roabă de zacuscă „specială“ face furori în cluburi chiar şi iarna;
  • La Vaslui, zacusca se amestecă cu toporul. Ai grijă să nu fie capul vecinului încă înfipt în topor, că dacă vecinul nu e chel, te trezeşti cu păr în zacuscă;
  • În Bucureşti, pe lângă ardei, vinete, ceapă şi bulion, zacusca conţine obligatoriu carne, varză, cartofi prăjiţi şi maioneză cu usturoi;
  • O zacuscă adevărată de Cluj se ţine într-un borcan foarte mic, ciobit, cu capacul ruginit, dar pe care plăteşti chirie o grămadă de bani.