Inapoi la articol

7 metode să îţi dai seama dacă fructele şi legumele din magazin sunt româneşti

  • Muşcă din măr. Dacă urlă „Nu mai muşca, bă, că mă doare mâna“, e modificat genetic, dar e românesc;
  • Verifică codiţa pepenelui. Dacă scrie „made in China“ lângă supapa unde se umflă, nu e un pepene românesc, ci o minge de plajă;
  • Taie ceapa. Dacă doar plângi, nu e românească. Aia românească te face să şi urli „unde te-ai dus, ceapăăă, cui m-ai lăsat, ceapăăă“;
  • Arată-i morcovul unui prieten ungur. Dacă îl înhaţă şi fuge cu el, înseamnă că e plin de pământ românesc;
  • Pipăie o piersică. Dacă râde „hă, hă, ai băgat mâna la piersicuţă“, caisa de vizavi e 100% românească;
  • Adulmecă cireşele. Dacă miros puternic a mici, înseamnă că în livadă s-a făcut grătar, deci sunt româneşti;
  • Întreabă prunele ce vor să se facă când vor fi mari. Dacă răspund „ţuică, normal“, sunt clar româneşti.