Inapoi la articol

7 lucruri pe care trebuie să le faci ca să arăţi că te pricepi la vin

  • Înainte să deschizi sticla, uită-te cu atenţie la ea. Dacă scrie „Insecticid profesional Bayer Max Force“, trimite-o înapoi şi încruntă-te la chelner;
  • Lasă vinul să respire înainte să-l guşti. Dacă vezi că nu se descurcă singur, fă-i respiraţie gură la gură;
  • Du paharul la nas. Nu doar mirosul contează. Somelierii adevăraţi îşi lasă în nas un fir de păr luuung, să pipăie suprafaţa vinului, precum somnul sau crapul;
  • Gustă un strop de vin şi dă ochii peste cap până reuşeşti să-ţi vezi creierul;
  • Când ai reuşit să-ţi vezi creierul, caută pe scoarţa lui toate adjectivele alea pe care le foloseai în compunerile din clasa a cincea: agreabil, efervescent, îmbietor. Alege trei adjective la întâmplare şi mormăie-le;
  • Scuipă vinul înapoi în pahar. Ca să fii sigur că nu mai ai nicio particulă de vin în tine, râgâie şi băşeşte-te;
  • Ceartă-te cu chelnerul că ţi-a pus pe notă sticla de vin de 30 de lei când tu de fapt nu ai băut-o, doar ai degustat-o.