Inapoi la articol

7 lucruri inedite din care românii fac alcool

  • Rachiul din plușuri. Numit și plușată, se obține prin macerarea iepurașilor, leilor sau altor animăluțe de pluș în spirt sau pălincă;
  • Țuică de cheder. Românii descurcăreți nu duc Daciile vechi la Rabla. Din chedere fermentate se obține o băutură tare și cu aromă de taximetrist;
  • Rachiu de ficus. Plantele care dispar de pe casa scării nu dispar pur și simplu. Distilate atent, ele devin rachiu de ficus, băutura de suflet a contabililor;
  • Șnaps de mochetă. Odinioară, românii știau să facă și șnaps de linoleum, dar secretul s-a pierdut și azi avem doar ordinarul șnaps de mochetă;
  • Lichior de telefon vechi. Românii isteți nu aruncă vechile telefoane Nokia sau Sony Ericsson. Ei le pun la macerat cu sirop de zahăr și alcool și obțin un delicios lichior, cu aromă vintage;
  • Coniac din cutii de bomboane. Aroma cutiilor în care odată au fost bomboane se păstrează în acest coniac, ce se servește de obicei de Crăciun;
  • Vinars din mămăligă. Resturile de mămăligă se pun la fermentat. Cele mai valoroase sticle conțin și ușoare reziduuri de telemea.