Inapoi la articol

7 lucruri despre mâncarea de zi cu zi a ţăranului român, avocado

  • În traista cu merinde a oricărui războinic dac era cel puţin un avocado, pentru că era considerat simbol al virilităţii;
  • Înainte ca porumbul să fie adus din America, românii mâncau în loc de mămăligă terci de avocado;
  • Ţuica de avocado nu e foarte aromată, de aceea avocado e considerat de mulţi pruna săracului;
  • Mulţi ţărani îşi hrănesc porcul cu resturi de avocado, chiar dacă există riscul să fugă pe trotinetă când încerci să-l tai;
  • În comunism, puţini români îşi permiteau să mănânce pâine cu avocado pentru că nu prea se găsea pâine;
  • La Dăbuleni, pepenii sunt folosiţi doar pentru a le distrage atenţia hoţilor de la mult mai bogatele culturi de avocado;
  • De Anul Nou, românii crapă un avocado. Se spune că, dacă are sâmburele mare, va fi un an îmbelşugat.