Inapoi la articol

7 lucruri despre cum se mănâncă covrigii în lume

  • În China, covrigii se mănâncă cu beţişoare, iar fiecare bob de mac e sculptat;
  • În America, ce înţelegem noi prin „covrig uriaş“ e un covrigel;
  • În Vietnam, câinii umblă cu covrigi în coadă, iar covrigii se vând cu tot cu coada câinelui;
  • În Japonia nu se mănâncă covrigi, ci covridogi tăiaţi felii, cunoscuţi ca „sushi corporatist“;
  • În Franţa poţi să-i spui „covrigue„ doar dacă a fost copt în provincia Covrigue, altfel e o „împletitură de aluat cu sare şi mac“;
  • În Arabia Saudită, femeile n-au voie să pună mâna pe covrigi pentru că seamănă cu volanul unei maşini;
  • În Germania, chiar înainte de Oktoberfest are loc Kovrigenfest, ca să nu bei toată berea aia pe stomacul gol.