Inapoi la articol

7 cocktailuri tradiționale românești

  • Cuza Vodă. Se amestecă jumate de oca de vin de Panciu cu jumătate de oca de rachiu de Dragosloveni. Se bea incognito, deghizat în târgoveț;
  • Horea, Cloșca și Crișan. Un sfert de măsură de horincă, un sfert de măsură de șliboviță, un sfert de pălincă de Zalău, totul înecat în șnaps austriac;
  • Mihai Viteazul. O cutie de bere care nu se desface, ci i se taie partea de sus cu o sabie;
  • Trianon. Într-o zi cu arșiță se ia berea de la un ungur și se bea două treimi din ea, după care se declară „csf ncsf“;
  • Miorița. Lapte proaspăt de oaie, țuică și câteva lacrimi stoarse pe buza paharului;
  • Mintea de pe urmă. Se bea o litră de Mona, apoi se mănâncă o franzelă, ca s-o filtreze în burtă;
  • Dacii și romanii. O măsură de vinars, amestecată cu o măsură de grappa. Se servește în corn de zimbru.